Δημιουργία

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες επιταγές της κοινωνίας μας, και την ανάγκη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δημιουργήσαμε ένα χώρο σε ένα καταπράσινο περιβάλλονμε στόχο τη διασφάλιση της ευημερίας, την άνεση και την ασφάλεια των φιλοξενούμενών μας, με τρυφερότητα και αγάπη από καταρτισμένο κι έμπειρο προσωπικό.

1284640628-b-dimiourgia1

Το όνομά μας

Διώνη

Στην ελληνική μυθολογία η Διώνη ήταν θεότητα που ανήκει στην πρώτη γενεά των θεών. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα του Δία και λατρεύονταν μαζί στα μυστήρια της Δωδώνης. Οι αρχαίοι ακολούθησαν την προσφιλή τους μέθοδο να παράγουν το γυναικείο όνομα από αυτό του συζύγου: (Δίας > Διώνη) και ήταν για εκείνους οι γεννήτορές τους. Η Διώνη κατοικούσε στον Όλυμπο και ήταν δική της κόρη η Αφροδίτη. Της έδωσαν πολλά επίθετα: «ερατή, καλή, ευπλόκαμος, αριπρεπές έχουσα είδος, δία θεαινών». Το περιστέρι, αρχικά σύμβολο της θεάς της γονιμότητας, γίνεται προφητικό πουλί της Διώνης στη Δωδώνη και συμβολίζει την αγνότητα, την τρυφερότητα και την ειρηνική διαβίωση, έτσι γίνεται σύμβολο και της δικής μας μονάδας. Το περιστέρι της Διώνης, της μονάδας μας, αγκαλιάζει το νερό, δηλαδή τη ζωή, τον άνθρωπο που κοιτάζει πια προς τη δύση, ζώντας όμως στην ασφάλεια της αγκαλιάς της Διώνης.

 

kioupi

Όραμα – στόχος

Η Διώνη Φροντίς έχει αποστολή της τη φροντίδα ηλικιωμένων και πασχόντων ατόμων, ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, με ποιότητα, αξιοπιστία, συνέπεια, ευαισθησία και κυρίως με τον οφειλόμενο σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση ανεξάρτητα από τη σωματική και πνευματική κατάσταση του κάθε φιλοξενούμενού μας.Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Διώνη ο άνθρωπος έρχεται πάντα πρώτος.

shutterstock_115701505

Γιατί διαφέρουμε

Η τοποθεσία, η επαφή με τη φύση, η υπευθυνότητα, ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία φροντίζουμε τους ανθρώπους, κάνουν τη μονάδα ¨Διώνη Φροντίς¨ μοναδικά διαφορετική.

shutterstock_39904657